Tudi iz tretjega gostovanja z zmago!

IMG_20190223_212102

RK KRONOS : RD ALPLES ŽELEZNIKI 24:27 (12:13)

Logatec, športna dvorana, gledalcev 50; Sodnika: Teršek Miran in Kržan Tomaž

RK Kronos: Komar, Okorn, Jereb 5, Ribič 2, Lukič, Breznikar, Pellis, Šebalj 8, Musar – Kumer 7, Stojanov, Jurkovič 2, Oštir, Valentinčič, Feuš. Trener: Praznik Aleš.

RD Alples Železniki: Kavčič 5, Korošec 3, Rant 3, Štremfelj 12, Stojanovič 1, Tomac – Teržan, Šmid 1, Kržišnik 2, Arman, Božnar, Šter, Tušek, Gartnar. Trener: Agron Šefketi, vodja moštva: Igor Dražetič.

Sedemmetrovke: RK Kronos 6(7), RD Alples Železniki 6(7)

Izključitve: RK Kronos 1, RD Alples Železniki 4

Tudi iz tretjega gostovanja z zmago!

V soboto, 23.02.2019, je bilo v sklopu 9. kroga 2. državne lige (prestavljena tekma) na vrsti še tretje zaporedno gostovanje naših fantov, tokrat v Logatcu, kjer je imela že marsikatera ekipa težave, saj se v tej dvorani igra brez smole. V prejšnjem krogu je ekipa iz Logatca tako kar malo presenetljivo zmagala proti četrto uvrščeni ekipi RD Moškanjci – Gorišnica, zato je bilo tekmo potrebno vzeti zelo resno.

Tekma se je pričela zelo izenačeno, ekipi sta se menjavali v vodstvu, dokler našim fantom ni uspelo skupaj sestaviti nekaj uspešnih obrambnih in napadalnih akcij, ter povesti 5:8. Kot da bi jih vodstvo nekoliko uspavalo, počasno igro pa so jim »vsilili« tudi domačini, so dopustili, da so domači do konca prvega polčasa izid počasi uspeli izenačiti, na koncu pa je s svojim 6 golom v polčasu Štremfelj postavil izid prvega polčasa 12:13, tako da so naši fantje odšli na polčas z golom prednosti. Našim fantom nikakor ni uspelo zadeti iz razdalje, saj so njihovi streli končali daleč od željenega cilja.

Domači so tudi v drugem polčasu nadaljevali s svojo igro, počasi, velikokrat do trenutka, ko je sodnik že označil pasivno igro, nato pa jim je na tak ali drugačen način uspelo doseči gol. Tako jim je uspelo v začetku drugega polčasa celo povesti, vendar le za kratko obdobje. Sledili so trenutki boljše igre naših fantov, povedli so tudi za 4 zadetke, vendar se domači niso dali in so v 54. in 57. minuti uspeli priti do le enega gola zaostanka. Kaj več jim ni uspelo in v zaključku so bili naši fantje bolj zbrani in zasluženo slavili z rezultatom 24:27.

V soboto člansko ekipo čaka novo gostovanje, ki bi sicer moralo potekati že prejšnjo soboto, vendar smo na željo ekipe RK Sevnica tekmo prestavili. Gostovanje pri ekipi RK Sevnica bo prav gotovo težka preizkušnja, saj je ekipa v domači dvorani pustila več kot odličen vtis in izgubila le z golom zaostanka, rezultat na koncu je bil 33:32.