Z zmago iz dolgega gostovanja!

27459912_2012344359005013_8747024975703514269_n

RK METLIKA : RD ALPLES ŽELEZNIKI 29:31 (13:18)

Metlika, športna dvorana. Gledalcev 30; Sodnika: Colner Dejan in Šebek Luka

RK Metlika: Radoš, Kočevar 1, Šikonja 2, Vinski, Hutar 9, Dragovan, Krajačič 3, Krnc 1, Dokl 9, Bede-Jakovinac 2, Pečarič 1, Malešič, Kerč 1, Muc. Trener: Kočevar Srečo, vodja moštva: Goričanac Bine.

RD Alples: Gartnar, Korošec 3, Štremfelj 7, Rant 2, Stojanovič, Šmid 3, Žagar 2, Kutin 1, Arman 4, Božnar, Bergant 3, Resnik 6, Kavčič. Trener: Agron Šefketi, vodja moštva: Igor Dražetič.

Sedemmetrovke: RK Metlika 6(6), RD Alples 3(4)
Izključitve: RK Metlika 5, RD Alples 7

Z zmago iz dolgega gostovanja!

Prvo gostovanje v spomladanskem delu nas je peljalo na dolgo gostovanje v Metliko. Dobro razpoloženi po domači zmagi, kljub temu da smo zopet pogrešali kar nekaj igralcev iz začetne postave, smo bili odločeni, da tudi iz Metlike prinesemo novi dve točki.

Na trenutke je ekipa sicer delovala nekoliko zaspano in nerazpoloženo za igro, ampak nam je kljub temu uspelo kaj hitro povesti s tremi zadetki razlike (3:6), namesto da bi igrali v vsaj podobnem ritmu, pa smo po minuti odmora dovolili domačinom, da se nam približajo in izenačijo (7:7). Sledila je igra gol za gol in minuta odmora za našega trenerja, po kateri je znova sledilo obdobje boljše igre, katere rezultat je bil vodstvo za pet zadetkov razlike ob polčasu (13:18).

Tudi drug polčas se je nadaljeval podobno kot prvi. Z našo dobro igro in najvišjo prednostjo na tekmi +7. Kot kaže nas je vodstvo uspavalo in smo dovolili domačim igralcem, da so pričeli počasi topiti visoko razliko. Uspelo se jim je približati tudi na en sam gol zaostanka. Sledilo je kar nekaj živčne igre na obeh straneh, za kar sta poskrbela tudi sicer solidna sodnika. V končnici smo ohranili dovolj zbranosti in zmaga je odšla v Železnike.

Že v soboto pa nas čaka nova pomembna tekma, pravi gorenjski derbi, saj v domačo dvorano prihaja ekipa RK Cerklje-Radovljica. V domači dvorani so bili blizu, saj smo njihov odpor strli šele v sami končnici tekme (25:29). Čaka nas »prestižna« tekma, oboji si bomo želeli zmage, z Vašo pomočjo pa nam bo veliko lažje.

Zato vabljeni v soboto, 17.02., ob 19.00 uri v domačo dvoran na pravi gorenjski derbi!